mandag 1. august 2011

Hvalsafari

Årets sommerferie gikk til Lofoten og Vesterålen, rimelig off-topic å legge ut bilder fra den turen her, ikke akkurat Børsesjø og omegn...men skitt au.

Vi var på hvalsafari utenfor Andøya og fikk se spermhval på nært hold, mektige skapninger. De Tyske og Amerikanske hvalrossene ombord var ikke så elegante etter 8 timer på sjøen...da var mageinnholdet for det meste overlevert til mannskapet, i grønne plastposer.Det var mange interessante sjøfugler i området, men å fotografere fra båt i 3 meter bølgehøyde var ganske vrient....ble det her:

Grålire

Havhest

Alke...denne kan umulig være synlig på radar...?

Hadde et håp om å se Havsule... plutselig
 kom det en ganske så nær båten, det skjedde så
 fort at jeg skvatt skikkelig.

Tyvjo

En Storjo dukket opp, ganske skjelden fugl...

Tar med et bilde av Havørn og en ertende Fiskemåke.
Måka har et vingespenn på 100-110 cm...sier litt om
størrelsen på ørna 


2 kommentarer:

 1. Hei,

  Moro å se bilder av grålira! Før brukte jeg uante timer på sjøfuglskåding i riktig vindretning for å få glimt av disse og andre elegante sjøfuglarter. Har aldri klart å få noe annet enn "du kan kan så vidt se hva det er-bilder" av lirene, ihvertfall ikke så bra som du har her, sjøl om de ikke er teknisk perfekte :-)

  Ellers har jeg vært i Vesterålen og det frister til gjentakelse!

  Mvh Rune Olsen

  SvarSlett
 2. Sjøfugler er utrolig elegante i utformingen...helt klart. Å fotografere dem fra båt var skikkelig vanskelig, båten ruller og fuglene er raske i vendingen. Jeg er ganske fersk på foto delen av denne hobbyen og må si at jeg beundrer hva dere drevene fotografene får til, imponerende. Har ambisjoner om å bli bedre selv, og innser etterhvert at det er krevende saker :o)

  Robert

  SvarSlett