tirsdag 7. februar 2012

En solskinnsdag, endelig

Har gått og verket en stund nå, skaffet meg en brukt 500mm f:4 linse for en måneds tid siden og har ikke fått anledning til stort annet enn en første mikrojustering av fokus.

Men sist fredag var det kaldt og strålende sol ute. tenkte jeg, bare må ut. Tok fri fra jobben til lunch og pakket sakene for å teste. Men hvor skal man dra? Kjørte en rask tur ned i Gjerpensdalen for å se om det var åpen råk i sørenden, men nei, den så rimelig tilfrosset ut, -22 grader på måleren, uansett for kaldt.

Gunneklevfjorden da, der fryser det i hvertfall ikke til, og fugler å se er det alltid. Bikkjekaldt var det, men fikk da knipset noen bilder. Klikk på dem for bedre visning, brutalt store bilder :-/

Laksand, ca 40 meters hold 1/1000 f:5.6 ISO 160
Dvergdykker, ca 30 meters hold 1/500 f:5.6 ISO 160


Storskarv ca 30 meters hold 1/640 f:5.6 ISO 160

Alt i alt ser jeg at hit-raten på brukbare bilder er betydelig større med denne linsen enn den 300mm jeg har brukt hittil. Tror jeg skal kjøre et par runder til med mikrojustering av fokus, mistenker at det er noe for-fokus nå...? Litt finjustering her og der så tenker jeg det blir bra.

Gleder meg utrolig til at det begynner å putre i busker og kratt igjen; Kom sol og varme, treng deg på, juhuuuuuuuu...

3 kommentarer:

 1. laksanda ble veldig skarp når avstanden var så mye som 40m så dette er bra. du kan glede deg til vår ved børsjesjø med ny linse.
  morten

  SvarSlett
 2. Moro når den nye linsa innfrir Robert :-) Synes du har fått mye ut av bildene som er tatt på både 30 og 40m hold! Bare vent til våren, da vil den nye linsa få kjørt seg tenker jeg..hehe
  Rune

  SvarSlett
 3. Spennende med nytt utstyr. Synes det ble bra. Spesiellt det første.

  SvarSlett