lørdag 27. oktober 2012

Jaktfalk på Mølen

Edit: Har funnet ut at jeg har sittet med en Canon DPP programvare av for gammel årgang...som ikke anbefales brukt... Etter å ha lastet inn en oppdatert versjon og nye innstillinger fikk bildene en bedre kvalitet med mye mindre støy....jeeezus, dette må studeres nærmere...og det ser jammen ut til at det er en flekk på sensoren ja.

Hadde egentlig tenkt å dra på hytta og jobbe der i dag, sto opp halv åtte men kjente fort at både ryggen og arbeidslysta var imot de planene. Siden været så absolutt var tiltalende var det mer fristende med en fototur, så jeg innvilget meg en fridag. Har hatt et par magre turer til Mølen i det siste men bestemte meg for å prøve en runde til.

Har jo fått med meg at det er en Jaktfalk der ute og gikk ut mot vestkanten først. Traff på lokalkjente birdere der, og jammen hadde de ikke falken under oppsyn, den satt på øya vest for mølen. Stod lenge og ventet på at den skulle flytte på seg, og var vel nesten i ferd med å pakke sammen da den plutselig satte kursen hitover.
Det var moro å se den, en stor og flott falk. Tok så turen østover for å se om det var Skjeggmeis å se, det var det ikke men en Musvåk kom over...når Mølen er bra så er det veldig bra ;-)


 

12 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder...den sista där han spretar med vingarna så fint är ju kalasbra!!

  SvarSlett
 2. Ja dette var tre fine bilder av falken, favoritten blir det siste.

  Ottar

  SvarSlett
 3. Härliga bilder på jaktfalken.Speciellt den sista bilden.Grattis till att fått både beskådat och fotat den.
  //Kicki

  SvarSlett
 4. Fina bilder på rovfåglarna! Gillar speciellt den sista, så mäktigt! /Susanne

  SvarSlett
 5. flott serie fra Mølen, har sett så mye flott natur fra dette stedet, neste gang jeg er østover må jeg legge inn en stopp, bra fangst, har du fått noe rusk på sensoren? bilde#1

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kolbjørn, har sjekket litt men det virker som det er i orden, finner ikke lignende flekker på etterfølgende bilder, må ha vært en tilfeldighet.

   Slett
 6. fine de, ikke ofte en kommer på skuddhold av sånne fugler

  SvarSlett
 7. Moro å få festet jaktfalk på brikka, men ser at du har vært nødt til å bruke høy ISO her...noe støy...
  Uansett spennende å få oppleve jaktfalken, en mektig fugl!
  Rune

  SvarSlett
 8. Der ser man viktigheten av å ikke gi opp Robert.
  Flotte bilder av falken og våken, men ser også på min skjerm at det er en del støy.
  Er det iso eller har noe annet skjedd?
  Mvh Bo

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Bo....det har ikke skjedd annet enn at fotografen ikke er våken på morrakvisten og kjører med ISO800 i godt lys :-/ ...og da blir det støy. Jeg kunne sikkert gjort en selektiv støyreduksjon i Lightroom f.eks. men jeg har foreløpig bestemt meg for å ikke behandle bildene annet enn i Canons CPP programvare...dette for å forsøke å bli tvunget til å gjøre best mulig jobbb ute i felten under fotograferingen. Dette med bilderedigering er et stort diskusjonstema om hvor langt man kan gå og hva som er greit/ikke greit å gjøre. Så valget her ble enten å få frem mest mulig detaljer i fuglen og blåse i støyen, eller kjøre støyreduksjon på hele bildet og miste detaljer. Jeg syntes i dette tilfellet av fuglen fortjente å få vist seg fram på best mulig måte :-)

   Slett
 9. En nydelig killer denne jaktfalken. Ikke alle forunt å få bilde av denne..

  SvarSlett
 10. Hei!

  Ikke ofte en treffer på vår største falk så grattis med det. Fine fluktbilder dette Robert.

  SvarSlett