fredag 14. februar 2014

Afrika

Tilbake til hverdagen hjemme, kaldt og vått, føles litt sånn...

Har nemlig vært på en toukers hærlig ferie i Sørafrika. Det har lenge vært en drøm å dra på safari i Afrika for å se dyre- og fuglelivet ute på savanne og bush. Turen gikk med fly til Johannesburg, og i leiebil videre til Kruger Nasjonalpark. Denne parken ble fredet allerede i 1898, og størrelsen er på imponerende 2,2 millioner hektar (22 mill mål). Det fantes tydeligvis fremsynte folk den gangen som så farene ved trofèjegernes framferd, og gjorde tiltak for å bevare naturen og dyrelivet.

På safari ute i bushen fikk vi dessverre (heldigvis kanskje) ikke til å gå ut av bilen, så fotomessig ble det en del akrobatiske øvelser når det dukket opp noe interessant rundt om oppe i trær og busker. Noen bilder ble det, til tross for to Indiske passasjerer i bilen som ble lei av ham som hele tiden ba sjåføren om å stoppe for å fotografere fugler :-P

Spennende terreng å ferdes i, men ville dyr kan dukke opp hvor som helst, så det er for viderekommende å ta seg fram på egenhånd. 

Klikk på bildene for bedre kvalitet.
Blåråke (European Roller)
 
Savanneråke (Lilac-breasted Roller)
Begge disse råkene er utrolig flotte fugler som det hadde vært artig å bruke mer tid på å fotografere. Flotte å se på både stillesittende og i flukt.
 
Bantantoko
Denne tokoen er ganske vanlig å se, litt større enn en Skjære
 
Gråturako (Grey Go-Away-Bird)
Har fått navnet sitt fra lyden den lager, høres ut som den sier GO AWAY.
 
Rødmaskehornravn (Southen Ground Hornbill)
En stor fugl, opp til 130 cm lang, som desverre er på sterk tilbakegang. Bestanden er redusert med 2/3 i løpet av det 20. århundre.
 
Afrikagrønndue (African Green Pigeon)
Har alltid hatt lyst til å se grønne duer, og min skarpøyde Madam fikk øye på disse, dessverre ganske langt hold, ...men grønne duer er det :-)
 
More to come...


10 kommentarer:

 1. takk for visning, kjempe bra bilder !!!

  SvarSlett
 2. Måste varit en intressant resa.
  Vilka fina fåglar.
  Ser fram emot nästa inlägg.
  Majsan//

  SvarSlett
 3. det var skikkelig fine bilder, hva er de snodige fuglene på bilde 7?

  SvarSlett
 4. Kjempeflotte bilder fra Kruger, jeg var der i 2007, desverre med 70-300mm linse som ikke tok skarpe bilder, du har tydeligvis langt bedre utstyr, :-) , husker at det ikke var lov å gå ut av bilen i hytt og vær men broene, campene og enkelte "hider" gav bedre fotoanledninger, ellers så er det jo greit å bruke bilen som "kamu" selv om man må holde seg til veiene, :-) !
  dns

  SvarSlett
 5. Velkommen hjem til våte Norge Robert. Kjempeflotte bilder fra turen, og det ser ut til at det var mye spennende og fotografere der nede. Gleder meg til flere bilder kommer.

  SvarSlett
 6. Vilka häftiga fåglar!! Måste ha varit en underbar resa :))

  SvarSlett
 7. Flotte bilder Robert. Ser ut som du har hatt en fantastisk reise. Gleder meg til fortsettelsen.

  SvarSlett
 8. flott serie, må ha vært en spennende tur

  SvarSlett
 9. Alle disse flotte bildene av spennende fugler hadde jeg ikke fått med meg. For en utrolig opplevelse dette må ha vært, fantastisk!!
  Utsøkte bilder av topp kvalitet.

  Ottar

  SvarSlett