tirsdag 14. juli 2015

Fransk åpning

Årets sommerferie er over for min del, men bra ferie har det vært. To uker i Provence i Frankrike med gode venner, god mat og mange fine turer ble det, hærlig. Tok med fotoutstyr sånn i tilfelle bare, en kan jo aldri vite hva slags anledning som dukker opp.

En dag hadde vi en fin kjøretur nordover mot fjellene, og ved foten av alpene åpenbarte den Franske Åpningen seg i all sin prakt, en voldsom kløft, vill og flott.

Denne åpningen heter Gorges du Verdon, og omtales som Europas Grand Canyon, sies å være den dypeste kløften i Europa. Anslo ut i fra koter på kartet at det var 7-800 meter rett ned der vi stod og nøt utsikten.

Området har en av Europas få forekomster av Gåsegribb. Etter å ha ventet en stund kom de glidende på sine brede vinger, og da fikk jeg det travelt, siden jeg tilfeldigvis hadde fotoutstyr i bilen. Skal ikke mye til for å glede en enkel sjel :-)

Utrolig store fugler, i følge boka vingespenn opp mot 2,7 meter. Du kunne lagt deg nedpå på tvers av dem, og hatt god plass i hver ende.


 
 

9 kommentarer:

 1. Det er en fin serie du har fått med deg.

  SvarSlett
 2. Sicken tur du hade med fotogrejerna ;-))
  Fin serie du fick med hem!

  SvarSlett
 3. fine serie av Gåsegribben. Likte alle bildene

  SvarSlett
 4. Takker for tilbakemelding på bildene :-)

  SvarSlett
 5. stilig, skal si du kom tett innpå, hadde du noe gammelt åte i bilen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, hadde noe gammelt åte, fikk Linda til å legge seg og sole seg litt på et strategisk sted, så kom de ;-)

   Slett
 6. Nydelige bilder av gåsegribben Robert! Flott utsnitt på bilde nr. 3. Lekkert!

  SvarSlett
 7. Artig å se bilder herfra. Har vært i område flere ganger og sett rovfuglene gli mot fjellveggene. Kjørte på de smale vegene høyt oppe i canyon veggen. MEN så nært som dette så jeg de ikke. Fantastisk.

  SvarSlett