onsdag 14. september 2011

Endelig Mølen tur

Med det fine været i dag måtte det bli tur med kamera og kikkert, har vært litt slakk i det siste. Har lenge tenkt meg en tur til Mølen men har ikke funnet tid før nå. Var litt betenkt med hensyn til vinden i dag, mye blåst er ikke det beste å birde i...men Mølen ble det. En drøy halvtime kjøring fra Skien, og jeg blir tatt i mot av en parkeringsvakt som har gått skikkelig i garnet i sommer.

Hadde ikke kommet langt fra P-plassen før jeg ser tre Tårnfalker som leker seg i vinden. Den ene gav seg til å jage en Kråke, pleier det ikke å være motsatt...? Men avstanden var for stor til å få bilder av dem, fikk bare håpe de hang rundt litt og kom på skuddhold etterhvert. Rusler i retning Nhavn og så kom jammen en av dem på rekognosering like forbi der jeg hadde satt meg. Ikke all verdens bilder men sånn passe, rovfugler i flukt er ikke lett. Ble dette:
                                     

Når man er på foto/fugle tokt ønsker man ikke mye tråkk og bråk rundt seg. Har forresten merket meg at andre bloggere som frekventerer Mølen har kommentert div joggere og kjerringer som ødelegger moroa... I dag ble dette tatt til en ny dimensjon... med megafon!! Jeeezus; men bevares, alle skal med som det heter.

Det var bare å komme seg litt vestover til litt roligere trakter. Der dukket denne karen opp, ikke særlig skvetten av seg. Dette er vel en tamfugl med litt frie tøyler? Har sett den før der ute.

Det blitt kveld og jeg tenker på retur; så kommer pilgrimen, raskt og elegant farer den forbi der den sannsynligvis får med seg det meste av det som skjer på bakken. Desverre var det ikke lys nok for meg til å fange den skikkelig, men man fyrer jo løs selv om man vet det går rett i dass?


Tar en liten tur til vannkanten og ser om det skulle være noen vadere å se, men det er ganske så stille. Tipper mange har satt kursen sydover nå. Småfugler er det også dårlig med, så en Tornsanger forresten....kan hende de bare har trekt seg litt innover i krattet i vinden?
ops..

Så var det definitivt kvelden...tjalabais.


2 kommentarer:

 1. Fin historie, den med megafonen var drøy, folk burde vise litt hensyn til andre. Av bildene syntes jeg bilde nr 8 var skikkelig tøft.
  morten

  SvarSlett
 2. Hei Robert,

  Du har nå litt uflaks også da! Megafon er heldigvis et sjeldent syn på Mølen :-)
  Moro at du prøver deg på landskap også. Jeg synes du lykkes bra jeg og nest siste bilde likte jeg svært godt :-) Knallbra!

  Mvh Rune Olsen

  SvarSlett