søndag 15. januar 2012

Vinter, men snart...

Årets første blogginlegg fra meg, ikke så mye spennende å berette fra min kant da kombinasjonen av fritid og lys har glimret med sitt fravær, dette gjelder vel de fleste av oss på denne tiden av året. Har i det siste ofte sittet på kontoret og sett ut på et strålende vintervær, vel vitende om at det er borte når dagens plikter er unnagjort.

Jeg liker ikke vinteren så bra, men den kan være vakker. Dette bildet tok jeg i Gjerpensdalen i fjor, tempen var -25 i det noen forsiktige solstråler trngte gjennom skylaget. Etter å ha tatt noen bilder syntes jeg resultatene ble skikkelig dårlige... rim på frontelementet.

Selv Sothøna skvatt til når den stakk tåa uti da...

Men i dag er det 15. januar, og om et par måneder kommer de første trekkfuglene tilbake, deilig å tenke på... varme solstråler i sivet,

vi kvekker førnøyd,

og koser oss i sola... hærlig.


Ellers har brukt noe tid til lesing om fotografering i det siste, viktig å sette seg inn i og forstå de muligheter utstyret faktisk har for å kunne utnytte det maksimalt. Samtidig har jeg blitt rammet av "trefot syken", har nå økt brennvidden med 0,2 meter. Har erfart at den 300 mm linsen jeg har brukt til nå har klare begrensninger når det gjelder lysstyrke, spesiellt med X 1.4 converter... som også ødelegger skarpheten noe. Gleder meg til en ny vårsesong nå :o)

Takker så mye for kommentarer og besøk til blggen min i året som gikk, setter stor pris på det. Ønsker alle et godt nytt år med mange fine naturopplevelser.

4 kommentarer:

 1. flotte bilder, det første ser skikkelig råkaldt ut. Har vært på børsesjø i dag gikk rundt hele vannet på leting etter gode fotoplasser. Håper på mange fotokvelder der nede utover våren.
  Har du kjøpt 500mm?
  morten

  SvarSlett
 2. Ble 500 f:4 ja... er jo bra det ;-) Har ikke fått testet ennå.

  Har tatt samme runden selv og tenker å sjekke øst og nord siden nærmere, ser ut til å være bedre tilgjengelighet der enn på syd-vest siden... bare å glede seg.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ny linse det var morsomt, når det gjelder børsesjø så er det ikke lett å finne gode plasser ved vannet men det burde være mulig å finne noe bedre enn området ved fugletårnet.
  morten

  SvarSlett
 4. Grattis med ny linse Robert! Alltid moro med nytt og bedre utstyr, fikk akkurat i hende et nytt objektiv sjøl :-) Flotte bilder hvor de tre øverste er riktig så flotte! Flotte farger i sivbildet, et utrolig vanskelig motiv som du leverer topp kvalitet av :-)
  Blir spennende å følge med på de nye bildene med nytt objektiv og sikkert ny giv..
  Rune

  SvarSlett