fredag 22. juni 2012

Vannrikse i Gjerpensdalen

Var en tur i Gjerpensdalen i går og kom jammen på en familie med Vannrikser, fuglen man hører men aldri ser ;-) Det var et kull med fem unger, som stort sett holdt seg trygt inne i takrøret, og foreldre som gjorde sitt for å holde orden på dem. Ungene var tydeligvis allerede programmert til å være svært forsiktige...beveget de seg ut på åpen mark så var det med lynets hastighet, samme med foreldrene. 

Tror dette er et av svært få (eller første) påviste hekkefunn i Telemark, korriger gjerne om du vet noe om det. Utrolig gøy å få se dette, årets fugleopplevelse for min del :-)

9 kommentarer:

 1. Spennende å se bilder av fugler man aldri har sett .

  SvarSlett
 2. Denne har jeg ikke sett før, en fin og spennende fugl. Nr 3 var veldig bra og blir min favoritt, godt fanget.

  Ottar

  SvarSlett
 3. Spennende opplevelse. Jeg har aldri sett eller hørt denne. Åkerrikse har jeg imidlertid hørt ved et par anledninger. Gjorde et ærlig forsøk på å få noen bilder av den på Mosterøy i fjor men det eneste jeg ble så var gress som beveget seg der åkerriksa gikk:)

  SvarSlett
 4. You have done an amazing job....beautiful!

  SvarSlett
 5. Så arti å få disse fuglene til Telemark! Satser på at de holder seg der til neste år også nå! =) Flotte bilder hvor jeg likte nr 5 best

  mvh

  Dagfinn

  SvarSlett
 6. Dette var flotte saker!! En utrolig "sjenert" art som er vanskelig å få på brikka og ikke minst få gode bilder av...og av med hatten for det eneste bildet jeg har sett av vannriksens avkom :-)
  Rune

  SvarSlett
 7. flott serie av vannriksa, flott fanget, grattis

  SvarSlett
 8. Som du skrev, mulig at man hører denne arten, men å se den er enn annen sak. Og her har du fått mange flotte bilder på brikka. Utrolig godt jobba. Tok en rask runde på bloggen, dæsken du har mye å by på ved Børsesjøen.

  :) duy

  SvarSlett