onsdag 30. april 2014

Finnmarkstur

Har vært interessert i fugler i mange år og alltid hatt lyst til å besøke et skikkelig fuglefjell for å se alkefuglene våre i et slikt miljø. Når så morten Borg foreslo å ta en tur til Hornøya i Finnmark var gnisten tent på et øyeblikk, og et par dager etterpå var bookinger allerede gjort.

Dro avgårde til Gardermoen kl fem om morgenen og fløy til Kirkenes. Der leide vi en Nissan Micra og durte de 25 milene til Vardø...Micra er jammen rett navn på den bilen. På havna i Vardø møtte vi en svært så serviceinnstillt skipper som tok oss ut til Hornøya i båt, og 12 timer etter avreise fra Skien stod vi dermed ved foten av fuglefjellet. Synet, lyden og ikke minst lukten av titusner av alkefugler, krykkjer og skarver gjorde mildt sagt et kraftig inntrykk, dette lovet bra.

Vi skulle bo oppe på fyret, så første oppgave var å få båret proviant, fotoutstyr og øvrig bagasje opp dit, en tung økt for en kontorkropp. Ble svette i luggen, men det tok ikke mange minuttene før vi stod der med kamera og linser klart og ruslet ned til fuglekolonien for å områ oss.

Jeg tok mange bilder i løpet av disse dagene så det må komme ut i porsjoner. Begynner med Alke, Teist og Toppskarv. Alle sammen utrolig fine fugler når man får anledning til å studere dem på nært hold.

Teist, en fugl som ser litt skøyeraktig ut, klikk på bildene for best visning.
 Toppskarven er også en veldig flott fugl når den får vist fram fjærdrakta si skikkelig.Alken har litt morskt utseende synes jeg... 

13 kommentarer:

 1. Men du......vilka fantastiska bilder det är......så fina fåglar och så speciella i sitt utseende.
  Önskar mig en tur dit med!!
  Majsan//

  SvarSlett
 2. Nydelig serie ! Bestandig spennende å se gode bilder på fugler man ikke har i sitt "nærområde" . Gleder meg til fortsettelsen...

  SvarSlett
 3. Superbilder fra turen nord dette Robert, ser ut til at dere har hatt en flott tur. Det første bilde av toppskarven ble favoritt, her har du fått frem fantastiske detaljer i fjærdrakten. Ellers er det jo bare å si at alle bildene er superskarpe, og at jeg gleder meg til fortsettelsen.

  SvarSlett
 4. Utrolig flotte fugler. Likte godt bilde nr 3 med det røde og det sorte i kontrast til hverandre. Kunne gjerne tenk meg en tur på fuglefoto hit ja. Flotte bilder :-)

  SvarSlett
 5. super bilder av en flott fugl !

  SvarSlett
 6. Her har du fått en virkelig god serie, en vellykket tur vil jeg tro. Flotte bilder der jeg likte alle.

  Ottar

  SvarSlett
 7. Fine bilder av sjøfuglene på hornøya, der jeg likte det første bilde av teisten og alken i flukt best. ser frem til neste innlegg fra turen .

  SvarSlett
 8. Skal si du har jobba. Takk for turen, morsomt å reise til steder med så mange fotomuligheter. Vanskelig å velge en favoritt, alle bildene ble fine. Syntes jeg kjenner lukta av fuglefjell når jeg ser bildene dine. Dama klaga på at hun fortsatt kjente lukt etter å ha vaska regnbuksen min i vaskemaskinen. :)

  SvarSlett
 9. Ser ut til å ha vært en vellykket tur. Fin serie du har lagt ut. Det blir spennende å se neste innlegg.

  SvarSlett
 10. Nydelig serie fra Hornøya, likte spesielt teisten, ikkje så ofte du ser bilder av den. Var der selv i fjor, fantastisk sted. Har enda noen merker med fugleskit på 500mm'en.

  SvarSlett
 11. Flotte bilder. Teistene og toppskarven i snø blir mine favoritter blant mange gode.

  SvarSlett
 12. Flotte bilder Robert! Ikke lett å plukke ut en favoritt men, bilde nr. 8 og 10 likte jeg spesielt godt.

  SvarSlett
 13. Wow! Lekre bilder!

  Teisten var jammen meget spesiell med sine store kontraster i fargene.

  Mvh Knut

  SvarSlett