søndag 27. november 2011

INDIA del II

Da var India turen over for denne gang, ble litt fotografering i parken rundt hotellet. Dette er en bra fugle tid i India, monsunregnet gir seg i begynnelsen av oktober så nå er det full oppkjøring til ny hekkesesong. Med andre ord, stor aktivitet for å spre sine gener og reprodusere arten.

Totalt sett er det observert ca 1300 arter i det som kalles det Indiske subkontinent, som innebefatter Sri Lanka, Bangladesh og Nepal, ca 300  av disse artene er trekkfugler som overvintrer. India har enorme variasjoner i klimatiske forhold. Fra Thar ørkenen hvor det nesten aldri regner og temperaturen kommer opp mot 50 grader i mai , til de eviggrønne skogene i Khasi Hills hvor det regner opp mot 13 meter (tretten meter) årlig, et av verdens våteste steder. Videre har de lange kystlinjer og fjellene i Himalaya, så det finnes en biotop for de fleste arter her.

Halsbåndparakitter (Psittacula krameri) hekker oppunder taksteinen på hotellet. Skikkelige bråkebøtter og fantastiske flygere. Kommer susende i en fart hvor få henger på.

Svartglente (Milvus migrans) er en tallrik rovfugl i India, har tydeligvis tilpasset seg godt.
Her får den selskap av en Tykknebbkråke (Corvus macrorhynchos) som enten ikke liker selskapet generellt, eller gjerne skulle hatt den kvisten.

En annen predator er Orientsporegjøken (Centropus sinensis), den er hakket større enn en skjære og er spesialist på å ta diverse typer firfisler.

Et par Shikrahauker (Accipiter badius) dukket opp av og til, fuglesangen stoppet opp som om en bryter ble slått av hver gang. Den på det øverste bildet hadde to halsbåndparakitter en meter over seg, de satt stille og iakttok den helt til den fløy. Da satte de etter og fantejaget den.

Klippeduen (Columba livia) er opprinnelsen til det vi kjenner som bydue i dag...tror ikke vi har renrasede klippeduer i Norge lengere.

Krattstæren (Acridotheres fuscus) er stor som an vanlig Stær og er er en fabelaktig imitator, synger de flotteste strofer.

Hyrdestæren (Acridotheres tristis) er som Krattstæren et oppkomme av diverse sangstrofer. Tror de er beslektet med Beostæren, som har vært populær burfugl i Norge.

Kommer en del III også, med småfugler... :o)

2 kommentarer:

  1. Det var litt av noen fugler og mange bra bilder, liker best det første og det siste. Hvordan var det å komme hjem til regn, tåke og mørke?
    morten

    SvarSlett
  2. Må ha vært en flott tur Robert og du har også fått med deg et knippe bra bilder av eksotiske arter her! Gleder meg til neste innlegg :-)
    Rune

    SvarSlett