onsdag 10. desember 2014

Safari

Den siste tiden har ikke gitt mange muligheter til fotografering, men jeg er optimist, og tenker at på hytta i jula, da må det vel dukke opp noe. Noen fridager som gir anledning til å være ute i dagslys skal bli fint nå, gleder meg til juleferie :-D På årets Afrika tur ble det iallefall fotografert en del, og her kommer litt flere bilder fra safariturene derfra. 

Apekatter er noen festlige typer å se på, med sin menneskelighet og artige påfunn. Vi kom på en liten flokk som herjet rundt oss en liten stund. Kunne blitt artige bilder om det var mulig å gå ut av bilen, som man av sikkerhetsmessige grunner skulle holde seg inne i. Forstod denne regelen seinere når vi kom over en løveflokk på nært hold.


Trygt hos mamma.

 Bøffel, en av de fem store, sies å være meget uberegnelig og farlig i gitte situasjoner. Vi hadde en skikkelig cool Zulu kar som guide på denne turen, og han mente at oppsynet til Bøffelen sier "You owe me money"...enig i det.

Er man potensiell mat for andre så gjelder det å ta forhåndsregler, og kamuflere seg. Denne karen har fått det til ganske bra?


Ute ved St. Lucia var vi på nattsafari, veldig artig. Ut på biltur i bushen i stummende mørke med lommelykter. Må si jeg skvatt litt da en Flodhest kom dundrende forbi ganske nært bilen. Ellers plukket guiden opp denne lille Kameleonen fra en busk for et lite besøk i bilen, fin liten krabat.

Denne Hyenen tror jeg vi forstyrret i et eller annet opplegg den hadde på gang, så ut som den helst ville at vi skulle pelle oss avgårde.

Waterbuck, stor som vår Hjort. Flotte dyr.


 Og Impala, løvesnacks som har skaffet seg store ører og øyne for å, om mulig, unngå å bli det.

Spenst i en slank kropp, reine stålfjæra.

 Elefant i miljø, fantastisk å få se disse gigantene ute i den virkelige verden.

Denne sværingen stod plutselig i veien foran oss, virket som en rolig og snill kar, men de kan visst ha et visst temperament de også.

Gnu og Sekretærfugl. På grunn av fasongen sies det at Gnuen ble satt sammen av det som var til overs når gud skapte dyrene. Sekretærfuglen er STOR.


Og ikke glemme Zebraen, et flott dyr som visstnok ikke kan brukes til noe som helst annet enn å ta seg ut.Sjariffen kom også, høy som et hus, og elegant med sine rolige bevegelser.
 Det klør...

Disse hjelperne var veldig velkomne, det var mye flått på dyrene.

Turen vår ble avsluttet ute ved østkysten av Afrika på et sted som heter St. Lucia, et enormt stort våtmarksområde som er på verdensarv listen. Ute på floden var det, ja flodhester, og guiden kunne fortelle at de bidro med 60 tonn bæsj i vannet daglig. Han hadde en Flodhest tann liggende i båten, og den var omtrent stor som underarmen på en mann, og sylskarp.
 Kalv.
 Ung og lovende.
 Ser deg...


Da tror dette var slutten på afrikabildene, om jeg ikke finner noe som er glemt da, kan aldri vite når man ikke har full orden i sakene sine.


9 kommentarer:

 1. Brilliant photographer at his best, I love it.

  SvarSlett
 2. Hei Robert!

  Flott serie fra Afrika, må være fantastisk å oppleve og fotografere et slikt yrende dyreliv. Håper du får noen knalldager på hytta i jula, ikke mye lys om dagen, men det lille som e,r er kanskje det vakreste iløpet av hele året.

  SvarSlett
 3. Hei!
  Takk for turen Robert!. Det var utrolig fint å se. Flotte bilder og fantastiske opplevelser. Håper du får noen fine dager på hytta i jula.
  Enig med Jarl Kjetil, ikke mye lys nå, men det som er, er vel verdt å prøve å forevige.

  SvarSlett
 4. tusen takk for visning, kjempe flotte bilder !

  SvarSlett
 5. Fine bilder fra Afrika, likte godt det nest siste her var du nære

  SvarSlett
 6. Særdeles flott bilder av eksotiske og spennende dyr!!

  Ottar

  SvarSlett
 7. Det kunne nok ha gjort seg med en Afrika-tur for noen og enhver......høsten her i de indre strøk har vært grå, grå og grå.
  Jeg likte bildet av elefantene i miljø best

  SvarSlett
 8. Halla Robert!
  Variert og fin safariserie med nest siste som favoritt, annerledes og tøft, veldig bra :-)
  Riktig god jul Robert!
  Rune

  SvarSlett
 9. Her var det mye flott :) Takk for titten. Godt nytt fotoår!

  SvarSlett